- Artikel Terbaru -
Loading...
davidpras1994@gmail.com @davithace 51E456D8

17 Agt 2010

CERPEN bahasa Sunda : First Love Never Die

Posted at  8/17/2010  |  in  Edukasi

Kuring nyaéta saurang murid sma kelas 12. Kuring resep pikeun menghibur teman-temanku kalayan lawak-lawakanku anu konyol. Di sakola kuring kaceluk minangka anak anu resep usil tapi kuring ogé miboga prestasi anu cukup membanggakan di sakola. Kuring ogé asalna ti kulawarga anu lumayan miboga kakayaan di mana-mana.
Kira-kira 3 warsih anu tuluy, sabot éta kuring ngabogaan saurang kabogoh anu lamun di tempo da manéhna anu panggeulisna di antara teman-temanku anu séjénna sarta henteu ngan geulis, manéhna ogé singer. Kami silih menyayangi sarta ogé silih mitresna. Sarta hiji sabot hubungan kami pegat kitu waé jeung ékol henteu écés.

Pegatna kami dumasar kana ku rasa bosen kuring kana. Sabot pegat kuring nempo kahanjeluna anu mendalam, tapi naon kaci keur kuring geus bosen jeung manéhna.
Sawatara bulan saterusna kuring ngarasa hanjakal pikeun manéhna, “Naha gue bego pisan enya? Udah mutusin manéhna anu udah nyaah pisan sarua gue?
Tapi naon kaci jieun sangu geus jadi bubur.” kecap kuring bari ngalamun di waktu palajaran keur lumangsung. Tapi kuring pikir meureun kuring bisa meunangkeun jelema anu leuwih alus tinimbang manéhna.
Sanggeus tilu warsih berlalu, kuring geus memacari dua wanoja, tapi pegat ogé dikarenakan maranéhanana ngan néangan kakayaan ti kulawarga kuring waé, sarta kuring kainget ka urut kuring tiheula anu pohara menyayangiku kalayan tulus lain dikarenakan kakayaan jelema kolot kuring anu melimpah. Tapi sakitu lila kuring henteu papanggih kalayanana kuring henteu weruh ngeunaan béja sarta keberadaanya.
Sanggeus kuring lulus ti sma komo kuring geus ngabéréskeun S2 ku di USA, kuring masih mikiran manéhna meureun dikarenakan di nyaéta first love ku.
Kuring ayeuna geus jadi dirut di pausahaan anu kuring bangun kalayan gawé teuas kuring. Waktu kuring keur nepungan klien di hiji restoran kahot di dayeuh kuring, kalayan henteu ngahaja kuring papanggih kalayan urut kabogoh kuring tiheula sarta kami silih mengobrol ngeunaan kaayaan kami ayeuna. Kuring kakara nyaho yén manéhna tacan nikah sarua kawas kuring ieu. Sanggeus pasamoan éta lumangsung kuring mimitian muka haté kuring pikeun dirina deui sarta tétéla manéhna ogé muka balik haténa pikeun kuring. Hiji warsih lilana kami geus balik memadu kaasih. Hiji sabot manéhna indit teuing kamana sarta henteu méré béja ogé ka kuring. Kuring kira manéhna daék bales dendam kalayan ninggalkeun kuring kitu waé, tapi kuring salah, kuring di béré béja ku kulawargana yén manéhna geus indit pikeun salawasna alatan manéhna miboga panyakit teuas anu salila ieu manéhna tutup-tutupi ti kuring. Kuring ceurik sanggeus ngadéngé warta éta. Perkiraanku salah ngeunaan bales dendam, manéhna ngan henteu daék nyieun kuring hanjelu ngeunaan panyakitna éta...

davidpras1994@gmail.com @davithace 79715AEB

Share this post

0 Comment:

About-Privacy Policy-Contact Me
Copyright © 2014 idolCHIP. Template by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.
back to top